Login Hasło zapamiętaj
Ładuje...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » Internet i sieci LAN
router linksys wrt54gc - gg i skype

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2008-04-24, 21:15

Witam wszytskich!
mam kłopot z router-em linksys wrt54gc ver 2.0, mianowicie po dlugich bojach udalo mi sie ustawic aby na wifi dzialal net. dokladnie pomogl mi kumpel. jedna okazlo sie ze na wifi nie funkcjonuje mi gg i skype( na razie zauwazylem tyle programow, z biegiem czasu moze znajde inne) wspomniany kolega polecil aby ustawic odpowiednie porty w ustwienieach routera( konkretnie applications &gaming port range triggering...tam porty 443 i 8074) tak uczynielm ale nic nie pomoglo. tak wiec na chwile obecna jak kabel z net-u podpinam do rotera nie mam gg ale internet jest, jak bezposredno do kompa dziala wszystko( dla wiadomosci - internet to siec osiedlowa, ze sciany wychodzi akbelek z netem)
Bede bardzo wdzieczny za pomoc, pozdrawiam

Użytkownik

Tematów: 9

Wysłano: 2008-04-25, 10:38

Skype'a nie mam, ale GG dziala mi bez problemu we wszystkich PC w sieci wiec nie sadze aby trzeba bylo konfigurowac router.
Mysle, ze prawdopodobnie GG zostalo oglupione przez zmiane sposobu laczenia sie z netem.
Wejdz w Gadu-Gadu -> Ustawienia -> Polaczenie i zmien rodzaj polaczenia (wlacz tez automatyczne wykrywanie polaczenia), nastepnie zrestartuj GG i sprawdz czy dziala.
pixel@minikomp.com
http://hyperscript.republika.pl/mobilezone_cs_line.gif

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2008-04-25, 15:13

dzieki zan odpowedzi ale to raczje nie to.lacze sie w pracy przez router wifi (ten sam komp) - gg i skype dzialaja. wiec wydaje mi sie ze to jednak w routerze jest problem

Użytkownik

Tematów: 14

Wysłano: 2008-08-30, 19:52

Link widoczny tylko dla zalogowanych tu masz modele routerow a dalej konfiguracja do aplikacji sieciowych.
ps.wlasnie pare dni temu kupilem ten router ale nbiestety nie umiem go skonfigurowac x( i narazie lezy bo juz nie mam sily konfigurowac.

rufentumble moglbys podeslac konfiguracje do tego linsysa ?
mam identycznie jak ty tzn net osiedlowy przez kabel

Edytowano 2008-08-30, 19:54 przez sopel79

Użytkownik

Tematów: 0

Wysłano: 2008-08-30, 20:16

apropo n82 chcialbym sie was o cos spytac otoz nie dawno szperalem i przestawialem ustawienia n82 i wlaczylem jakas opjce balans glosnosci czy cos takiego miedzy dwoma glosnikami i ustawilem tak ze tylko 1 glosnik dziala jak to odkrecic gdzie to przestwaic i na co najlepiej na ile % ??

Użytkownik

Tematów: 14

Wysłano: 2008-08-30, 22:06

niestety nie posiadam i niewiem :hyh: jestem w posiadaniu starego symbianika n6630 :-)
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » Internet i sieci LAN

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)