Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne » Aktualności
Symbianowe 8mpix od Samsunga

NewsWriter

Tematów: 125

Wysłano: 2008-07-13, 11:55

Samsung, drugi na świecie producent telefonów komórkowych, przygotował multimedialnego potwora, który może stanowić zagrożenie nawet dla tak wyczekiwanych pozycji jak Nokia N96, SonyEricsson C905 oraz dla całej reszty tegorocznych smartfonów z górnej półki. Nowy Samsung noszący oznaczenie SGH-i8510 jest naprawdę bogato wyposażony - pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy jest aparat 8 megapikseli z autofokusem, lampą ksenonową i możliwością nagrywania sekwencji wideo w jakości 120fps przy rozdzielczości QVGA (320×240 pikseli). Nie zabrakło także HSDPA 7.2Mbps, wbudowanego GPS, Wi-Fi, obsługi formatu DivX, akceleratora grafiki 3D, slotu TV-out, 128MB RAMu i dużego (2,8?) ekranu TFT wyświetlającego 16 milionów kolorów przy rozdzielczości QVGA.

http://i.gsmarena.com/vv/newsimg/08/07/samsung-i8510-primera/gsmarena_002.jpghttp://i.gsmarena.com/vv/newsimg/08/07/samsung-i8510-primera/gsmarena_004.jpg

System telefonu to Symbian S60 9.3 (3rd Edition, Feature Pack 2). Dostępne będą dwie wersje różniące się od siebie wielkością wbudowanej pamięci: 8GB i 16 GB (podobnie jak w iPhone?ach). SGH-i8510 mierzy 106,5 x 53,9 x 16,9 milimetra i zasilany będzie baterią 1200mAh, która według deklaracji powinna wytrzymać 6 godzin rozmów i do 280 godzin w stanie czuwania. W podsumowaniu - Samsung dzięki temu modelowi może naprawdę zawojować rynek smartphone?ów. Póki co musimy się jednak uzbroić w cierpliwość i poczekać na oficjalną premierę i pojawienie się na rynku.

Edytowano 2008-07-13, 11:57 przez p2p

Użytkownik

Tematów: 46

Wysłano: 2008-07-19, 07:56

nokie i s.e. Kupuje sie nie dla 8mpix aparatu ludzie kupuja je dla wygody przejscia z niszszego modelu ja np. Od lat uzywam nokii i nie przszedl bym na inna marke tel z jednego powodu jestem za leniwy by uczyc sie ukladu innego producenta np. Kupilem p1 do pracy ale niestety zawiud mnie wiec wymienilem go na n73 ktora jako 2 fon spisuje sie extra dodam " nokia zbliza ludzi" :)
Myśleć znaczy żyć o k.... chyba jestem tropem

NewsWriter

Tematów: 125

Wysłano: 2008-07-19, 08:48

Każdy ma swoje zdanie o telefonach nokii, mnie niestety odpycha ich wykonanie (szczególnie sliderów np. n95), bo do wnętrza nie mam zastrzeżeń. Dlatego zmieniłem nokie na se. Jest jeszcze sporo ludzi co kupuje telefony dla aparatu ( nie rozumiem takich łosi ), chociaż po tym jak znacznie spadły ceny cyfrówek jest już mały odstek takich osób. Ja używam lustrzanki więc nie mam mowy o robieniu zdjęć telefonem.
Edytowano 2008-07-19, 08:49 przez p2p
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne » Aktualności

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)