Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Windows Mobile
Prosze o pomoc, jak usunąć coś z AppMgr?

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2009-01-27, 19:28

Witam, pytałem już na wielu róznych forum i póki co nikt mi nie pomógł (najwyżej dołączali sie do mojego pytania...).
Mam taki problem: W windows mobile 6.1 jest taki katalog jak AppMgr gdzie zapisywane są informacje o instalacjach, każda taka informacja to 5KB lub wiecej i zostaje ona nawet jesli program zostanie całkowicie usunięty (jedna osoba skarzyła sie że jej katalog przez te małe pliczki zajmuje juz ponad 20MB i zostało mu 500KB wolnej pamięci :/). Po zainstalowaniu wielu programów katalog waży coraz więcej i zapycha i tak małą pamięć urządzeniu.
Próbowałem usuwac pliki w tym katalogu, nie da rady, próbowałem je przenosić, też sie nie da, nie da sie nawet ich kopiować. Robiłem to za pomocą menadżera plików w urzadzeniu, za pomocą eksploratora plików pod windowsem na komputerze itp. Nic nie moge z tym zrobić. To poważna sprawa i wątpie żeby inni użytkownicy WM6 nie zauważyli tego, wiec może znacie już jakiś sposób na to?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
ASUS p320
Windows Mobile 6.1

Specjalne podziękowania dla: Antej i Popay za pomoc w rozwiazaniu problemu :)

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 41

Wysłano: 2009-01-28, 10:16

A dlaczego nic nie możesz z tym zrobić? Jakie masz komunikaty?
Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Użytkownik

Tematów: 6

Wysłano: 2009-01-28, 12:08

Totalcmd na PPC, ewentualnie zmiana nazwy pliku i da sie usunac. Sposob sprawdzony.
W posiadaniu:
HTC Himalaya wm6.1 HTC Polaris wm6.1
HTC BlueAngel wm6 HTC Wizard wm6
HTC Wizard wm6 HTC Ameo wm6 HTC Wallaby wm2k3
HTC Prophet wm6 XDA Zest wm6

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 41

Wysłano: 2009-01-28, 13:08

Miałem mu właśnie zaproponować TC tylko nie wiem co dokładnie się dzieje :P
Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Użytkownik

Wysłano: 2009-01-28, 14:01

Zmiana nazwy:
"Błąd zmiany nazwy pliku. Nie można zmienić nazwy "7800": odmowa dostępu. Upewnij się, że plik nie jest zabezpiczeony przed zapisem i że nie jest aktualnie używany"

Próba kasowania:
"Błąd usuwania pliku. Nie można usunąć folderu "WM6T CAR2": odmowa dostępu. Upewnij się, że folder nie jest zabezpiczeony przed zapisem i że nie jest aktualnie używany"

Zaraz spróbuje z TotalCommanderem... Tylko sobie go zainstaluje.

ASUS p320
Windows Mobile 6.1

Użytkownik

Wysłano: 2009-01-28, 14:27

Ogromne dzięki! TotalCommander działa, nieprzypuszczałem że bedzie miał aż takie możliwości :)
Mam PPC dopiero pare dni a juz w tym AppMgr miałem 2MB...
Temat uważam za zamknięty.
Dzięki!
ASUS p320
Windows Mobile 6.1

Użytkownik

Wysłano: 2009-02-01, 20:18

Znalazłem alternatywny sposób rozwiązania tego problemu, przez program który już miałem na PPC a o ktorym nie pomyślałem - ClearTemp, można w nim ustawić swoje własne wybrane lokacje które mająbyć czyszczone, ustawiłem AppMgr i działa - wyczyściło :) Jednak jak chce sie kasować po jednym pliczku lub wybrane to tylko TotalCmd
ASUS p320
Windows Mobile 6.1

miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Windows Mobile

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)