Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Windows Mobile
Padł system na A696 - co robić?

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2009-02-03, 20:29

Witam wszystkich,

Kupiłem palma A696 i próbowałem zainstalować automape. Nie udało się i następnie zawiesił mi się system. Brak reakcji na wyłączenie włączenie. Po naciśnięciu klawiszy dwukrotne ich mrugnięcie na niebiesko. Po twardym resecie, system się uruchamia, pojawia się zielony ekran windows mobile ( WM 6.0 ) i koniec. Znów czarny ekran i brak reakcji jw.

Po podłączeniu do kompa, komputer go widzi.

Czy mam zmienić ROMa? Czy da się to zrobić jeśli nie mogę nic uruchomić z poziomu samego urządzenia? Co mam zrobić? DZIĘKUJĘ ZA POMOC.

Pozdrawia,
Mariusz

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 41

Wysłano: 2009-02-03, 21:12

Jeśli po HR system nie startuje to pozostaje wgranie ROMu. A poza tym to nie myl pojęć :[ Twoje urządzenie to Asus, a nie Palm !!
Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Użytkownik

Tematów: 6

Wysłano: 2009-02-04, 12:11

Dokladnie, tez nowy rom bym zapodal. Mysle ze to rozwiaze problem

Użytkownik

Wysłano: 2009-02-04, 15:36

Zanim zaczniesz stawiac ROM, naladuj baterie (zostaw na ładowanie na 5-6godzin na ladowarce stacjonarnej), potem sprwadz czy do konca przesunales przycisk Hold i wtedy zobacz czy palmtop sie wlaczy do konca.
Na moje system masz dobry tylko A696 od zawsze mial problemy z ladowaniem (potrzebuje pradu 1A a z kompa po USB dajesz mu 500mA) a druga jego wada to bardzo luzny suwak HOLD.
Takie objawy co podales to wlasnie wlaczanie z zablokowanym przyciskiem. Palmtop staruje i na ekranie Windows wygasza sie.

Mam takiego A696 w pracy, wygladalo ze mu bateria padla, kupilismy druga. Wzialem go do domu na pare dni i posprawdalem wszystko, skonczylo sie na tym co opisalem.
Teraz mam w domu pelnosprawna baterie na sprzedaz ( na nawigacji trzyma 6h),

Edytowano 2009-02-04, 15:45 przez Antej
W posiadaniu:
HTC Himalaya wm6.1 HTC Polaris wm6.1
HTC BlueAngel wm6 HTC Wizard wm6
HTC Wizard wm6 HTC Ameo wm6 HTC Wallaby wm2k3
HTC Prophet wm6 XDA Zest wm6

Użytkownik

Wysłano: 2009-02-04, 23:38

Dobrze to tez wiedziec Antej :)
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Windows Mobile

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)