Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne » Aktualności
Simplus ostrzega przed oszustami SMSami

NewsWriter

Tematów: 36

Wysłano: 2009-02-16, 18:01

http://www.playgsm.pl/images/logo_simplus.jpg"Uwaga! Simplus nigdy nie organizuje promocji, w których konieczne byłoby podawanie kodów doładowujących. Prosimy nie reagować na tego typu SMS-y. Simplus"

Taka treść smsa otrzymują od rana wszyscy użytkownicy pre-paid simplus.Tym samym operator przestrzega wszystkich o oszustach którzy wysyłają smsy np. o podwójnych doładowaniach.Oszust zachęca w nich do wysłania pod prywatny numer telefonu kodu z kart zdrapek zasilających konto. W zamian obiecuje, że konto zostanie zwiększone podwójną kwotą dokonanego zasilenia.

źródło:wł

Edytowano 2009-02-16, 18:42 przez Szejqer
Maniak GSM

NewsWriter

Wysłano: 2009-02-16, 21:28

Sam 3 dni temu dostałem takiego SMSa od oszusta mój pierwszy krok który zrobiłem to telefon pod 2601Wiecie co mi powiedziano :) hmmm żebym nie wierzył ludziom :D
Maniak GSM

Administrator

TinyNET :)

Tematów: 53

Wysłano: 2009-02-16, 21:40

Trzeba uważać gdzie się podaje numer bo później takie akcje są ;)
Tiny Net is a death sentence, it's net and it's tiny...

NewsWriter

Wysłano: 2009-02-16, 21:47

Hmmm ale to śmieszne było bo gościu podał zwykły numer telefonu 8| Moja treść smsa którego dostałem brzmiała tak: Teraz w PLUS GSM. W MIX PLUSIE i SIMPLUSIE Najnowsza PROMOCJA. Ladujem konto po 2. Kup karte zdrapke za: 50zl,100zl,150zl i wyslij telekod z karty zdrapki na BEZPŁATNY numer: xxxxxxxxx. Poczekaj chwile i juz masz dwa razy wiecej na swoim koncie. Wiecej informaci naLink widoczny tylko dla zalogowanych
Maniak GSM
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne » Aktualności

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)