Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Windows Mobile
HTC TyTn II (podświetlenie wyświetlacza) - prosze o pomoc

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2009-05-05, 23:01

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem forum jak i pierwszy raz mam do czynienia z telefonem na WM (HTC TyTn II) wcześniej posiadałem N95.
Mam pytanie odnośnie podświetlania ekranu a dokładnie kiedy przystaje korzystać z urządzenia ekran się ściemnia i nie gaśnie całkowicie i wyłączam go przyciskiem od zasilania po prawej stronie. Jest to dość denerwujące. Przede wszystkim chodzi mi o to że kiedy mam włączone połączenie WIFI i ściągam jakiś duży plik np. film żeby go póżniej obejrzeć na komputerze to podczas połączenia WIFI nie mogę wyłączyć podświetlenia przyciskiem od zasilania ponieważ wtedy rozłącza się połączenie z siecią jak włączę znowu podświetlenie to połączenie automatycznie się włącza. Czy można to jakoś zmienić żebym mógł wyłączać całkowicie podświetlenie bo przy 4-5 godz. połączenia z Internetem traci się o wiele więcej naładowanej baterii przy włączonym podświetleniu. A to jest bez sensu. Proszę o pomoc.

Użytkownik

Tematów: 6

Wysłano: 2009-05-07, 13:17

jezeli nie ma latki do WM zeby podtrzymac wifi na stand-by to podlaczaj go pod ladowarke a w ustawieniach podswietlenia wylacz podswietlanie po 30sek, oraz dodatkowo odhacz wylaczanie urzadzenia po zadanym czasie. Mozesz tez to zrobic dla trybu pracy na baterii. Ekran bedzie ciagle wlaczony ale bez podswietlenia.
W posiadaniu:
HTC Himalaya wm6.1 HTC Polaris wm6.1
HTC BlueAngel wm6 HTC Wizard wm6
HTC Wizard wm6 HTC Ameo wm6 HTC Wallaby wm2k3
HTC Prophet wm6 XDA Zest wm6

Użytkownik

Wysłano: 2009-05-09, 15:10

Dziwne troche, ale jesli w ustawieniach nic nie znajdziesz ani latki na wm, to juz tylko wspolczuje takiego tel i tylu pieniedzy wydanych ;)

Użytkownik

Wysłano: 2009-05-09, 21:55

Geodeta robie tak jak piszesz i podświetlenie mi się właśnie nie wyłącza.

Użytkownik

Wysłano: 2009-05-10, 10:23

Hehe "Geodeta" tak to czasem w robocie wołają za mną, ale nick mam inny. Jesetes pewien ze robisz to co wczesniej podałem?
Po kolei: Start/settings/zakładka System/Power/ zakładka Advanced i tam odznaczasz zeby nie było wyłączania urządzenia. Dodatkowo w Backlight w zakładce dla Baterii lub dla Zasilania zaznaczacz "Turn off backlight if device is not used for: 10sec". Może to troszkę inaczej wygladać u Ciebie, zależy jaki masz WM i jaki język ale scieżka dostępu w kazdym WM jest bardzo podobna.
W posiadaniu:

Użytkownik

Wysłano: 2009-05-10, 21:29

Niech będzie Antej ale "Geodeta" mi bardziej pasowało. Dokładnie tak robie jak piszesz mam WM6 i j.polski ale język nie ma znaczenia. Po 10 sekundach poświetlenie na ekranie maksymalnie się przyciemnia, ale nie wyłącza.

Użytkownik

Wysłano: 2009-05-13, 19:28

Zgadza się, więcej nie osiągniesz tymi ustawieniami.
W posiadaniu:

Użytkownik

Wysłano: 2009-05-13, 21:23

Już sobie z tym poradziłem. Dzięki za zainteresowanie tematem
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Windows Mobile

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)