Wysłano: 2009-11-02, 01:29
Ze względu na to, że zostałem bardzo szczęśliwym posiadaczem iPhone 3GS, bo miałem dosyć niewypałów symbianowych, (a ci co są przeciwko iphone, propunuje się nim trochę pobawić
postanowiłem trochę napisać o nim, a właściwie to tylko o jailbreak ;p
Jest to coś podobnego do hackowania symbiana, i tu możesz instalować lewe aplikacje i wiele innych rzeczy.. do niedawna było ciężko zrobić jailbreak, a koleś geohot zrobił fajny programik o wdzięcznej nazwie Link widoczny tylko dla zalogowanych, dzięki niemu w mniej niż 30 sekund "rozblokujesz" swojego iPhona.Nie wiele wiem na temat iPhona, ale wiem, że nie należy go lekceważyć i mówi to ten co miał nokie przez 10 lat dopóki nie wypuścili wielkiego niewypału N97... Stwierdziłem, że z symbiana nic nie będzie, a o takiej płynności jak w iPhonie nokia może pomażyć.W środę, 4.11.09 geohot ma udestępnić programik blacksn0w, który pozbawi iPhone z baseband 05.11.07 simlocka. Chodzi o najnowszy modem firmware, 3.1.2 software.Edit: Na dzień dzisiejszy jailbreak dla najnowszego firmware iOS czyli 4.2.1 jest tylko tethered lub semi tethered, czyli jak padnie bateria albo bedzie wymagany restart iPhona, iPhone włączy się w trybie awaryjnym i trzeba robić jailbreak jeszcze raz i tak za każdym razem. Oczywiscie cala zawartosc sie nie zmienia, po prostu trzeba miec kompa zeby wlaczyc iPhona poprawnie. Nikt takiego jailbreaka nie lubi, ale sa tacy którzy musza obczaić najnowszą wersje iOS. Ja z takich nie jestem i cierpliwie czekam na Jailbreak Monte tzw nowy jailbreak, który już niedługo pojawi się w necie, który złamie iOS 4.2.1 poprawnie, tzn że będzie można wyłączać i restartować iPhona bez potrzeby jailbreaka za każdym razem przy restarcie.
Niedługo, bo nigdy nigdy nie podaja dat wypuszczenia jailbreaka. Maxymalnie do kilku tygodni.Pozdro

postanowiłem trochę napisać o nim, a właściwie to tylko o jailbreak ;pJest to coś podobnego do hackowania symbiana, i tu możesz instalować lewe aplikacje i wiele innych rzeczy.. do niedawna było ciężko zrobić jailbreak, a koleś geohot zrobił fajny programik o wdzięcznej nazwie Link widoczny tylko dla zalogowanych, dzięki niemu w mniej niż 30 sekund "rozblokujesz" swojego iPhona.Nie wiele wiem na temat iPhona, ale wiem, że nie należy go lekceważyć i mówi to ten co miał nokie przez 10 lat dopóki nie wypuścili wielkiego niewypału N97... Stwierdziłem, że z symbiana nic nie będzie, a o takiej płynności jak w iPhonie nokia może pomażyć.W środę, 4.11.09 geohot ma udestępnić programik blacksn0w, który pozbawi iPhone z baseband 05.11.07 simlocka. Chodzi o najnowszy modem firmware, 3.1.2 software.Edit: Na dzień dzisiejszy jailbreak dla najnowszego firmware iOS czyli 4.2.1 jest tylko tethered lub semi tethered, czyli jak padnie bateria albo bedzie wymagany restart iPhona, iPhone włączy się w trybie awaryjnym i trzeba robić jailbreak jeszcze raz i tak za każdym razem. Oczywiscie cala zawartosc sie nie zmienia, po prostu trzeba miec kompa zeby wlaczyc iPhona poprawnie. Nikt takiego jailbreaka nie lubi, ale sa tacy którzy musza obczaić najnowszą wersje iOS. Ja z takich nie jestem i cierpliwie czekam na Jailbreak Monte tzw nowy jailbreak, który już niedługo pojawi się w necie, który złamie iOS 4.2.1 poprawnie, tzn że będzie można wyłączać i restartować iPhona bez potrzeby jailbreaka za każdym razem przy restarcie.
Niedługo, bo nigdy nigdy nie podaja dat wypuszczenia jailbreaka. Maxymalnie do kilku tygodni.Pozdro
Edytowano 2011-01-25, 01:25 przez zYx
NO12:

Muminki Cię widzą!