Wysłano: 2010-03-06, 16:52
Posiadam router Linsys WRT54GC wersja 3. Jakis czas temu zainstalowalam go z CD i dzialal: mialam interent bezprzewodowy na dwoch komputerach. Po wylaczenu routera i ponownym jego wlaczeniu, przestal dzialac. Poniewaz jestem osoba malo cierpliwa, zaprzestalam prob i korzystalam przez jakis czas z przewodowego internetu (podlaczenie kablem do modemu). No ale potrzeba wzywa - musze podlaczyc drugi komputer. Problem jest taki, ze zawieruszyla sie gdzies ta plyta instalacyjna routera i probuje podlaczyc router bez plyty (gdzies na forum wyczytalam, ze nalezy podlaczyc kablem router do modemu i drugim kablem komputer do routera a nastepnie wpisac adresLink widoczny tylko dla zalogowanych wpisac uzytkownika i haslo , skonfigurowac router. No i wszystko idzie gladko do momentu konfiguracji, Po poierwsze, nie wiem czemu pojawia mi sie ta konfiguracja po hiszpansku. Czy tutaj nalezy cos wpisac, czy nic nie zmieniac? (sa wpisane miedzy innymi: konfiguracja automatyczna - DHPC, adres IP 192.168.1.1) po zaakceptowaniu konfiguracji wciaz nie mam polaczenia z internetem. w ogole siec bezprzewodowa jest wykryta! jest informacja , ze jest polaczenie z moja siecia. Ale polaczyc sie do interetu nie moge.. macie jakies pojecie o co moze chodzic? Moze i jest to banalny problem, ale jestem zupelnym laikiem w tych sprawach i nie umiem sobie poradzic :/bylabym ogromnie wdzieczna za pomoc
pozdrawiam
Paulina
pozdrawiam
Paulina