Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Symbian S60
Format telefonu i zagrożenia

Użytkownik

Tematów: 7

Wysłano: 2010-03-13, 16:09

Nokia kolegi któremu chcę pomóc to N73 Music Edition. Na początku była ze simlock'iem jednej z sieci brytyjskich, potem pojechała do Polski by wrócić po ściągnięciu simlock'a, z językiem polskim w menu i wymianie softu. Nie wiadomo nic w jaki sposób simlock został ściągnięty, wiadomo natomiast że wgrano soft od"zwykłej" Nokii N73, a nie od wersji Music Edition. Telefon dziwnie się zachowuje - jak twierdzi kolega od czasu tych "simlocków". Ja powiem tyle że zainstalowany TomTom 6.02 w telefonie też dziwnie działa, a odinstalować się nie chce. Włączony w tym celu menager aplikacji wyłącza się samoczynnie po chwili. Chciałbym sformatować telefon i związku mam kilka pytań.

1. Czy w ogóle coś to pomoże ?

2. Czy po formacie telefonu będzie język polski do wyboru w menu ?

3. Jakie inne zagrożenia niesie format telefonu ? / pomijając utratę zasilania w razie słabo naładowanej baterii/.

Użytkownik

Tematów: 3

Wysłano: 2010-03-13, 18:23

1. Może coś pomoże. A tak ogólnie to jeszcze bym sprawdził tak na wszelki wypadek, jak się on zachowuje bez karty
2. Jeżeli teraz jest menu PL, to dlaczego po HR miało by go nie być?
3. Raczej nic niepożądanego nie powinno się stać, za wyjątkiem wyczyszczenia go do zera (ale właśnie o to w tym wszystkim chodzi)

Użytkownik

Wysłano: 2010-03-14, 01:35

Bez karty to samo - włączony manager aplikacji /nie plików/ - wyłącza się po chwili.
O menu PL pytam bo mam N76 i ustawiony jest tam język angielski /polskiego nie ma / - po formacie telefonu - jest chiński...

Użytkownik

Wysłano: 2010-03-14, 09:50

:azz: chodzi ci o to, czy po formacie będzie ustawiony automatycznie PL? To już zależy od softu, może być a nie musi :P Ale jak długo posiada fona to bez problemu na wyczucie powinien sobie poradzić ze zmianą jezyka, nawet przy domyślnym chińskim jezyku :D

Użytkownik

Wysłano: 2010-03-14, 14:19

Może źle to ująłem - chodzi mi o to czy jak czy jak język polski był "dogrywany" to czy po formacie fona nie zniknie z wyboru języków ?.

Użytkownik

Wysłano: 2010-03-14, 15:44

Teraz to ja sam się pogubiłem. Oryginalny soft był z music edition, wgrany został standardowy z n73 nie music edition. Ten nie oryginalny soft nie miał polskiego menu, a zostało mu zainstalowane spolszczenie? Jak to mam rozumieć? Jeśli ten nie oryginalny soft ma w sobie menu pl to po formacie zostanie, jeśli menu pl było dogrywane jako spolszczenie (czyt. aplikacja spolszczająca menu, tak jak to było w przypadku mojego starego SE P800) to zostanie wypierdzielona.

Użytkownik

Wysłano: 2010-03-14, 15:54

ok, przejrzałem troche google, i w razie czego jak ci pl pójdzie w piz..du to tu masz instrukce jak na nowo mu wgrać pl Link widoczny tylko dla zalogowanych

Użytkownik

Wysłano: 2010-03-14, 20:32

W sumie jak mam odpowiedzieć czy polskie menu zostało wgrane osobno czy przyszło razem z tym softem do N73 to obaj z właścicielem nie wiemy - ale teraz przy tym linku jak zrobić polskie menu to nie przedstawia już znaczenia.

Bardzo dziękuję za pomoc.

Interesowało by mnie jeszcze gdzie zdobyć product code dla Nokii 6500 Slide czerwonej - będącej pod brytyjskim Orange - a menu ma być łotewskie.

miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Symbian S60

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)