Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Symbian S60
INTERNET NOKIA N95 HELP!!

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2010-04-13, 16:58

Witam mam nokie n95. moja siec to tak tak mix.. moj problem jest taki iz nie dziala mi internet(wap). konfiguracja ktora wysyla mi operator nie dziala. moze sprobowac manualnie zmienic ustawienia,lecz niewiem co gdzie wpisac. prosze o pomoc

;(
Pozdrawiam,Matoreon

Użytkownik

Tematów: 3

Wysłano: 2010-04-13, 17:16

Tak Tak czy MIX? APN internet czy APN wap?

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 41

Wysłano: 2010-04-13, 18:51

Matoreon, po pierwsze to nie Tak Tak Mix, bo takiego czegoś nie ma i nigdy nie było. Ewentualnie możesz mieć Tak Tak Fona. APN dla tej usługi z telefonem Nokia N95 to erainternet. Szczegółowe dane konfiguracyjne znajdują się pod tym linkiem Link widoczny tylko dla zalogowanych. Druga sprawa: jeśli wysyłasz sobie dane przez zdalnego konfiguratora (Link widoczny tylko dla zalogowanych) i one nie działają (rozumiem, że telefon wyłączyłeś i włączyłeś?) to znaczy, że nie masz włączonej usługi przesyłania danych. Musisz zadzwonić do biura użytkownika TT (nr *9602) i poprosić o aktywację usługi lub pofatygować się do sklepu firmowego Ery i tak poprosić o włączenie.
Edytowano 2010-04-13, 18:53 przez Popay
Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2010-04-13, 22:09

Popay. Oczywiscie ze jest cos takiego jak TT Mix.. to tak jakby abonament w erze. Fona zrestartowalem. Nic to nie dalo. Sprobuje jeszcze do nich zadzwonic.
Pzdr. a i Popay,moglbys dokladnie wytlumaczyc gdzie te ustawienia wpisac? ja raczej zielony jestem w tych sprawach ^^

Dobra sprawdzilem. Mozna to nazwac po prostu mixem

Edytowano 2010-04-13, 22:13 przez Matoreon

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 41

Wysłano: 2010-04-14, 18:05

Kolego, w ofercie jest albo Tak Tak Fon, albo Nowa Era Mix - a nie TT Mix. Co do konfiguracji to sprawdziłem i bez problemu działa zdalny konfigurator na N95 - na 99% nie masz włączonej usługi.
Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Symbian S60

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)