Powiem tak, ze obraz jest przepiękny a do tego brak "response time" robi wielka różnice. Dosłownie wszystkie gry na ps3, pc czy filmy wyglądają dużo plynniej. Na żadnym LCD (led) tego nie będziesz miał. Czarny jest czarny a nie a'la czarny.
Miałem te dwa tv obok siebie i po 5 minutach wylaczylem mój były led tv i spakowalem.
Kontrast na tej plazmie jest idealny. Każdy pixel świeci po swojemu. Jeden może być biały, a pixel obok całkiem czarny.
Jak zobaczyłem płynność filmu to aż nie mogłem uwierzyć w to co widzę, wyglądało to bardzo (nie?)realnie, na tym ekranie widać każda klatkę. W sklepach tego nie widać przy takim oświetleniu itp a do tego puszczają jakiś rozdzielony sygnał na 50 telewizorów.
Także moim zdaniem nie ma sensu zawracania sobie głowy led-tv na dzień dzisiejszy. Sam nie mogę uwierzyć w to co pisze, bo jeszcze rok temu myślałem, ze w końcu przestaną produkować plazmy, ale oni wolą je ulepszać.
Co do 3D to nie mogłem tego porównać z moim byłym tv ale musze przyznać, ze tez robi wrażenie. Pamiętajcie o braku "response time" w plazmach wiec założe się, i 3D lepiej wyglada dużo lepiej jak na "ledach".
Jeśli chodzi o kompa, musiałem zakupić nową kartę graficzną (z HDMI 1.4), kabel HDMI 10 metrów idzie do wzmacniacza Yamaha RX-V467 (z HDMI 1.4) a potem do TV i wszystko chodzi pięknie.
O kablach HDMI mówi się, że nie ma sensu przepłacać, byle przepustowość miał co najmniej 6Gbps i wszystko będzie działać... no i działa.
Także wymiana telewizora spowodowała konieczność wymiany dwóch innych urządzeń, amplitunera yamaha rx-v465 (HDMI 1.3) na 467 (HDMI 1.4)

i kartę graficzną z HDMI 1.3 na 1.4, tak żeby wszystko było ze sobą kompatybilne :P
Na kompie używam dwóch programów do oglądania bluray, i nvidia player do oglądania mkv 3d (2x mkv). W obydwóch programach jest tryb kino, który zmienia interfejs na bardziej przyjazny obsłudze z sofy, czyli przy użyciu pilota czy myszki takiej jak MX Air, a możliwe, że w przyszlości kontroler Move od PS3.
Aktualnie na PS3 z CFW aktualnie można tylko odtwarzać zwykłe bluray-e, tzn 2D i bez javy.
Edytowano 2011-02-09, 23:49 przez
zYx NO12: