Wysłano: 2011-05-26, 10:16
Elo.Mam mały problem. Posiadam kartę M2, która wraz z adapterem do MS DUO Pro tworzy mi nośnik do PSP. Niestety, wczoraj coś się z tą kartą porobiło i PSP jej nie widzi. Po włożeniu karty do czytnika w kompie i po kliknięciu na nią ukazuje się komunikat "Karta nie jest sformatowana, czy chcesz ją sformatować?" Po wybraniu "tak" ukazuje się kolejny komunikat "Karty nie można sformatować"
Czyli ani PSP ani komputery (sprawdzałem na dwóch) nie dają sobie z tą kartą rady. Będąc w pracy pożyczyłem na chwilkę SE W595 od koleżanki i o dziwo, karta była w nim normalnie widoczna. Niestety ten telefon nie ma funkcji formatowania karty pamięci
Pomyślałem wówczas, że to może adapter jest uszkodzony. Włożyłem więc inną kartę M2 do tego adaptera by go sprawdzić - działała bez zarzutu. Na to wychodzi, że coś się porobiło z kartą pierwotnie przeznaczoną do PSP. Jak u licha ją sformatować by zaczęła działać?Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!
Czyli ani PSP ani komputery (sprawdzałem na dwóch) nie dają sobie z tą kartą rady. Będąc w pracy pożyczyłem na chwilkę SE W595 od koleżanki i o dziwo, karta była w nim normalnie widoczna. Niestety ten telefon nie ma funkcji formatowania karty pamięci
Pomyślałem wówczas, że to może adapter jest uszkodzony. Włożyłem więc inną kartę M2 do tego adaptera by go sprawdzić - działała bez zarzutu. Na to wychodzi, że coś się porobiło z kartą pierwotnie przeznaczoną do PSP. Jak u licha ją sformatować by zaczęła działać?Muminki Cię widzą! Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Tzn. ja nie mam do nich dostępu, zwłaszcza, że większość starszych modeli nie obsługiwała kart 8GB...Muminki Cię widzą!
Może zadziała u Ciebie.
Muminki Cię widzą!