Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika
Jak sformatować niewidoczną kartę pamięci?

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 41

Wysłano: 2011-05-26, 10:16

Elo.

Mam mały problem. Posiadam kartę M2, która wraz z adapterem do MS DUO Pro tworzy mi nośnik do PSP. Niestety, wczoraj coś się z tą kartą porobiło i PSP jej nie widzi. Po włożeniu karty do czytnika w kompie i po kliknięciu na nią ukazuje się komunikat "Karta nie jest sformatowana, czy chcesz ją sformatować?" Po wybraniu "tak" ukazuje się kolejny komunikat "Karty nie można sformatować" :( Czyli ani PSP ani komputery (sprawdzałem na dwóch) nie dają sobie z tą kartą rady. Będąc w pracy pożyczyłem na chwilkę SE W595 od koleżanki i o dziwo, karta była w nim normalnie widoczna. Niestety ten telefon nie ma funkcji formatowania karty pamięci :( Pomyślałem wówczas, że to może adapter jest uszkodzony. Włożyłem więc inną kartę M2 do tego adaptera by go sprawdzić - działała bez zarzutu. Na to wychodzi, że coś się porobiło z kartą pierwotnie przeznaczoną do PSP. Jak u licha ją sformatować by zaczęła działać?

Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Użytkownik

Tematów: 21

Wysłano: 2011-05-26, 20:20

ja bym sprawdził w innym SE który ma funkcje formatowania :)
http://img59.imageshack.us/img59/4538/telefony.png

Moderator

Stara gwardia

Wysłano: 2011-05-27, 19:06

Takich to już nie ma :/ Tzn. ja nie mam do nich dostępu, zwłaszcza, że większość starszych modeli nie obsługiwała kart 8GB...
Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Administrator

TinyNET :)

Tematów: 53

Wysłano: 2011-05-30, 19:25

Spróbuj programu SD Formatter do ściągnięcia tutajLink widoczny tylko dla zalogowanych jest to bardzo dobry program do formatowania kart pamięci i nie tylko, ja nim formatowałem pendrive'y :) Może zadziała u Ciebie.
Tiny Net is a death sentence, it's net and it's tiny...

Moderator

Stara gwardia

Wysłano: 2011-06-02, 20:52

Też nic z tego. Ale... dziś dostałem nową kartę, działającą :P
Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Użytkownik

Tematów: 6

Wysłano: 2011-06-02, 21:07

Tez mialem podobny przypadek. Poszedlem do serwisu z tym i karta byla padnieta. Ja w moim se moglem ja sformatowac, ale po formacie i tak nie byla widoczna.

NewsWriter

Tematów: 30

Wysłano: 2011-08-16, 08:20

Najprawdopodobniej, byla to chinszczyzna. Co raz wiecej chinszczyzny wszędzie i nawet podrabiają pudełka i hologramy, że nie idzie rozróżnić czy to podróba czy oryginał.
NO12:
http://grischke.net/zyx/licznik/n1.php

http://www.grischke.net/zyx/images/Grischke.net.banner.m.png

miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)