Wysłano: 2007-06-20, 18:50
Od dawna już wiem, że zachłanna era tak sobie napisała regulamin swej usługi, że w majestacie prawa mogą ludzi łapać na różne kruczki i luki prawne, w wyniku czego ludzie dostają często astronomiczne rachunki. Kilka miesięcy temu ciągle kupowałem startery tak tak z uwagi na darmowy pakiet 5 mb gprs i wtedy zdumiony zobaczyłem, że gdy na koncie jest jeszcze kilkadziesiąt groszy, to już ma się zablokowane rozmowy wychodzące- czy Tak Tak może tak sobie robić? W idei i orange nawet gdy na koncie są 3 grosze, to inicjować rozmowy i puszczać komuś sygnały, a tu w tak tak nawet gdy jest- o ile dobrze pamiętam- ok. 50 groszy, to już można sobie telefon odstawic na półkę, bo nigdzie nie zadzwonimy! Przecież w tym konkretnym przypadku to jest niezgodne nawet z ich chamskim regulaminem! Czy ktoś już w tej sprawie interweniował w ich dziale obsługi?

Ja przynajmniej nie zamierzam się z tym pogodzić, że w moim kraju jest takie złodziejstwo! Dlatego niech tylko będę miał czas i forsę i cierpliwość, to ja tych erowych złodzieji do ziemi wdeptam! Niech się oni modlą, aby nie byłem w wa-wie i abym nie miał czasu na odwiedziny do ich siedziby. Jak to jest, mam kasę na parę sms, a nie mogę nawet puścić sygnału? Gdzie tu prawo i sprawiedliwość cholera
Np jesli masz jakies pakiety minut i już nie masz środków na końcie to do -6zł możesz jeszcze wykorzystać te minuty i tylko je o sms zapomnij, musi być conajmiej 0zł na koncie by móc korzystać z paczki smsów. Druga sprawa po załadowaniu srodków na konto powinno w ciągu paru sekund być wszystkie usługi włączone a tu nic, możesz tak czekać aż umrzesz a system nie włączy Ci GPRS i MMS i SMS wtedy interwęcja do BOKU a tam konsultant mówi że w ciągu 2 godzin od załadowania środków, powinny być włączone usługi. Co jest fajne to opieraja się na regulaminie a w regulaminie nie ma żadnej wzmianki w jakim czasie usługi powinny być włączone przez system, co się łapią na swojej niewiedzy regulaminu
wtedy go przyciskasz i prosisz jeszcze raz o jego nazwisko i imie wtedy wie że już coś zle powiedział i daje ci na przeprosiny 20 era jednostek
Swoją droga połączenia wychodządze są blokowane po przejściu(tu zależnie od taryfy jaką masz np 0,59gr za minute) właśnie tej kwoty