Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne » Aktualności
Micro USB standardem dla komórek

Administrator

TinyNET :)

Tematów: 53

Wysłano: 2007-09-25, 08:52

Organizacja OMTP (Open Mobile Terminal Platform) zarekomendowała złącze Micro USB jako standard do ładowania telefonów oraz przesyłania danych motywując to masowym wzrostem ilości różnego typu ładowarek i kabli oraz peryferii co prowadzi do niepotrzebnych kosztów. OMTP uważa, że wprowadza to limity w wyborze akcesoriów dla klienta i stwarza niepotrzebne bariery na rynku. Z OMTP współpracują m.in. takie firmy jak Nokia, Samsung, Motorola czy LG. Nie wiadomo jeszcze kiedy standard Micro USB zostanie wprowadzony ale wiadomo, ze na rynku znajduje się jak narazie dopiero kilka modeli ze złączem Micro USB.

źródło: infosyncworld.com

Edytowano 2007-09-25, 08:55 przez Szejqer
Tiny Net is a death sentence, it's net and it's tiny...

Użytkownik

Tematów: 9

Wysłano: 2007-09-25, 16:10

Jestem pozytywnie zaskoczony.
Zaskoczony dlatego, ze to dzialanie wbrew zasadom marketingu ktore mowia, ze im wiecej standardow i czestsze zmiany tym czesciej i wiecej kupuja klienci (bo sa do tego zmuszeni).
pixel@minikomp.com
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Albert Einstein

Użytkownik

Tematów: 0

Wysłano: 2007-10-20, 03:10

ja już wiele razy miałem do czynienia z tym standardem m.in. Motorola V3 ,Aparat cyfrowy HP,Nokia 5500,Nokia N95.I gdy wiele razy zabierałem któryś z nich gdzieś ...to kabel dzięki Bogu zawsze był ten sam i nie było problemu...ale ciekawostka np.Nokia N95 o niebo i jeszcze trochę przewyższająca Motorolę V3, nie da się naładowac przez podłączenie do komputera a Motorola V3 nie ma z tym problemu,mimo tego że wykorzystują ten sam standard PORTU.
miniKOMP » Forum miniKOMP » Ogólne » Aktualności

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)