Wysłano: 2007-10-02, 14:14
witam was mam pytanko ..
Nieznam sie na Routerach a chce zakupic
obecnie mam podłączone dwa kompy jeden stacjonarny drugi laptop kartą sieciowa i mam na obu neta ale musze miec włączony komp zeby miec neta na drugim i mysle sobie zeby kupic routera..
-teraz pytanie jaki najlepiej bo mam wi-fi w laptopie i mysle nad bezprzewodowym ale czy predkosc bedzie ta sama co kablem
-no i czy bede mogł sciagac torentem bo ktos mi muwil ze nie moze jak ma routera..
-jeszcze chodzi mi o predkosc neta mam 1mb i jak bede mial router to mi podzieli na dwa pc czyli po 512kb ajak bede mial tylo jeden wlaczony obojetnie ktory to jaka bedzie predkosc
? 1mb czy 512kb neta..
-musze cos konfigurowac jak kupie
-czy cos jeszcze potrzebne do routera jak kupie
z gory dzieki za pomoc
Nieznam sie na Routerach a chce zakupic
obecnie mam podłączone dwa kompy jeden stacjonarny drugi laptop kartą sieciowa i mam na obu neta ale musze miec włączony komp zeby miec neta na drugim i mysle sobie zeby kupic routera..
-teraz pytanie jaki najlepiej bo mam wi-fi w laptopie i mysle nad bezprzewodowym ale czy predkosc bedzie ta sama co kablem
-no i czy bede mogł sciagac torentem bo ktos mi muwil ze nie moze jak ma routera..
-jeszcze chodzi mi o predkosc neta mam 1mb i jak bede mial router to mi podzieli na dwa pc czyli po 512kb ajak bede mial tylo jeden wlaczony obojetnie ktory to jaka bedzie predkosc
? 1mb czy 512kb neta..-musze cos konfigurowac jak kupie
-czy cos jeszcze potrzebne do routera jak kupie
z gory dzieki za pomoc
Edytowano 2007-10-02, 14:19 przez folus
HP Pavilion dv7-1080ew///Windows Vista? Home Premium z pakietem SP1 (32-bitowy)///Intel? Centrino? 2 Core 2 Duo P9400 2.53Ghz 1066FSB 6 MB L2 cache///dual-channel 4096 MB DDR2///Nvidia GeForce 9600M GT 512 MB///Dysk twardy SATA 500 GB (2 x 250 GB)
nie 100Mbit tylko 54Mbit (zazwyczaj