Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Symbian S60
Nokia 6120 i połączenie com bluetooth

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2007-10-08, 23:48

Witam,
czy ktoś z was łączył ten telefon przez bluetooth wykorzystując wirtualny port com. Zainstalowałem kamerkę i ona się łączy przez com z komputerem, ale mój bluetooth nie widzi takiego rodzaju połączenia. Jest tylko jako modem, transfer plików i wysyłanie wizytówek. Dodam, że wcześniej korzystałem z takiego rodzaju połączenia na N6230i i było oki. Czy to jest kwestia oprogramowania czy może FW telefonu. W moim jest FW 3.83.
Proszę o info na ten temat.
Pozdrawiam

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 41

Wysłano: 2007-10-26, 10:58

Oprogramowania. Firmware nie ma tu raczej nic do powiedzienie.
Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Użytkownik

Wysłano: 2007-11-12, 23:43

Raczej czy nie ma?
Proszę o jednoznaczną odpowiedz! A nie aby ponabijać sobie licznik postów.
W takim razie w którym miejscu tego oprogramowania jest błąd? W identycznej konfiguracji komputera łączę sie z N6230i i wykrywa połączenie COM, a z N6120c nie.
Jakieś inne propozycje !!

Moderator

Stara gwardia

Tematów: 41

Wysłano: 2007-11-15, 14:59

Nie wiem kim jesteś, ale takie teksy jakie napisałeś nie są na miejscu. Ja z pewnością nie nabijam sobie licznika - gdybym chciał już dawno miałbym tyle postów ile tylko bym chciał. Jeżeli Twoje podejście się nie zmieni to nikt Ci nie pomoże. Konkretnie Ci napiszę - nokia 6120 classic wykorzystuje tylko i wyłącznie połączenia ustanowione za pomocą Nokia PC Suite, jeśli próbujesz ustanowić połączenie wirtualnego portu poprzez inne oprogramowanie to Ci się nie uda.
Edytowano 2007-11-15, 14:59 przez Popay
Muminki Cię widzą!
Muminki Cię śledzą!
Muminki Cię znajdą,
zabiją i zjedzą!

Użytkownik

Wysłano: 2007-11-15, 20:28

Ja sobie nabije licznik;p wirtualny port a bt to to samo;P Po drugie ta kamera jest podłączona do kompa i chcesz nia zarządzać z telefonu przez bt czy telefon wykorzystać jako kamera internetowa?
To w obu przypadkach nie da sie ;p
I nie wiem jak to udało ci sie przez tamtą druga nokie;P chyba ze tylko chcesz kamerę podłączyć do telefonu przez bt to sparuje ci ale to bedzie wszystko bo na komórce musisz mieć jakis midlet do zarządzania nia. A jak juz w og?le nie piszę na temat to nie wiem o co ci chodzi.

A com dzieli sie na różnego rodzaju połączenia zaczynając od usb, irda, bt, wlan itd moze trzeba zmienic port com na ten kt?ry odpowiada za sygnal prawidłowy tzn com1 itd któremu odpowiadają w/w porty wirtualne

Edytowano 2007-11-16, 13:18 przez Szejqer

Użytkownik

DM Maniac

Tematów: 20

Wysłano: 2007-11-16, 13:26

Yonen wlasnie ze da sie wykorzystac nokie 6120 classic jako kamerke internetowa,wiem nawet kto ja w ten sposob wykorzystuje :D
DM maniac
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Symbian S60

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)