Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » Internet i sieci LAN
Router TP-LINK TLWR542G

Użytkownik

Tematów: 1

Wysłano: 2007-10-25, 21:07

Witam.Jestem nowy na tym forum.Odkąd podłącżyłem routeur TP-LINK WRG542G mam problem z pingami.Pod router podłączony mam komputer stacjonalny i laptop.Mam zainstalowany program cFosSpeed i co jakiś czas otrzymuję komunikat na stacjonalce i laptopie:
Pakiet ping wysłany z cFosSpeed nie wraca.Bez nich modelowanie ruchu przez cFosSped nie będzie możliwe.Gdy wejdę na konsole cFosSpeed i wpiszę komende tracertLink widoczny tylko dla zalogowanych nie otrzymuje wyniku pozytywnego tylko coś takiego:
Przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30
Trasa śledzenia doLink widoczny tylko dla zalogowanych Nr.IP
1 * * * Upłynął limit czasu żądania
Tak kilkanaście razy.
Gdy nie miałem podłączonego routera wszystko było OK.Firewall mam zainstalowany systemowy i on na pewno nie blokuje,bo gdy wyłączę firewall nic się nie zmienia.Dlatego wiem,że to jest problem z routerem,trzeba coś odblokować,ale co i jak to zrobić to nie wiem.
Pozdrawiam.

Administrator

TinyNET :)

Tematów: 53

Wysłano: 2007-10-25, 21:23

:welcome: Witam na forum :)
Jak recznie pingujesz z kompa to tez pakiety gina ?
Edytowano 2007-10-25, 21:23 przez Szejqer
Tiny Net is a death sentence, it's net and it's tiny...
miniKOMP » Forum miniKOMP » Komputery i elektronika » Internet i sieci LAN

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)