Login Hasło zapamiętaj
Loading
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Symbian S60
problem z odbiornikiem gps

Użytkownik

Tematów: 3

Wysłano: 2007-11-11, 07:35

Wtam !! Mam zainstalowanego tt,wczoraj nabyłem odbiornik gps podłonczyłem i fajnie mie prowadził .Ale dzisiaj kiedy załoncze tt to odbiornik sie swiecicały czas a tt mówi ze nieprawidłowy sygnał.Czy ktos wie co jest grane?prosze opomoc

Administrator

TinyNET :)

Tematów: 53

Wysłano: 2007-11-12, 13:55

To moze sprobuj sparowac urzadzenia jeszcze raz.
Edytowano 2007-11-12, 13:55 przez Szejqer
Tiny Net is a death sentence, it's net and it's tiny...

Użytkownik

Tematów: 46

Wysłano: 2007-11-12, 14:19

czasami jest problem z sygnałem w domu włącz go jeszcze raz i poczekał ok godziny jak nie złapie to coś może być nie tak z odbiornikiem
Myśleć znaczy żyć o k.... chyba jestem tropem

Użytkownik

Tematów: 2

Wysłano: 2007-11-13, 16:21

Przyczyn takie zachowania odbiornika może być wiele. Jeśli faktycznie odpalasz navi w mieszkaniu to jej sygnał jest mocno osłabiony. Spróbuj przejść się z nim na drugi koniec mieszkania, albo wyjść na balkon. Jeśli problem pojawia się w aucie to może to być czasem wina przedniej szyby z instalacją do jej rozmrażania (patrz Ford), albo szyb fotochromatycznych, przez które sygnał mi cholery się nie przebije (testowane na audi S8 i tu nijak nie idzie podejść do navi bez zewnętrznej anteny).
Jeśli natomiast żadna z podanych przez nas przyczyn to proponuję reklamować moduł.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Shaddy ;>

~ Sony Ericsson P1i ~ Pentagram PathFinder P3100 ~ HBH-608 ~
miniKOMP » Forum miniKOMP » Telefony » Symbian S60

Wszelkie znaki towarowe oraz handlowe użyte w serwisie miniKOMP są własnością odpowiednich firm i koncernów i zostały użyte tylko w celach informacyjnych.
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)