Administrator
![]()
Alohaaaaaaaa
Tematów: 65
Użytkownik
![]()
Tematów: 9
Zyski powedrowalyby do autora bo przeciez koszt produkcji oryginalnego nosnika to grosze.

Użytkownik
Tematów: 1
ale w tedy nikt by nie zarobił bo chyba na firmach nie chcesz zarabiać?
Swoją droga to że nosnik jest wart grosze nic nie ma do tego bo wazne jest autora subiektywna ocena zawartości przeliczana na walute w której sprzedaje.Administrator
![]()
TinyNET :)
Tematów: 53
Zreszta teraz mozna kupic np. gry za 30zl. i to calkiem niezle wiec tyle to juz mozna dac przeciez
Tiny Net is a death sentence, it's net and it's tiny...Użytkownik
![]()
To oczywiste, ze cena nosnika nie ma nic do ceny danego filmu czy gry, ale to, ze nosniki sa tak tanie sprzyja temu co wczesniej napisalem.
Nie mozna obnizyc ceny np telefonow komorkowych o 80% bo wtedy koszty produkcji przewyzszylyby zysk ze sprzedazy.
Dlaczego nikt by nie zarobil ?
Jesli dzisiaj 1 osoba na 100 kupuje oryginalny film za 50zl a po obnizce 50 osob na 100 kupiloby ten sam oryginalny film za 10zl to zysk bylby dziesieciokrotnie wiekszy (nieliczac znikomych kosztow produkcji).SzejQ,
Zgadza sie, mozna kupic calkiem niezle gry (pojecie wzgledne) za 30zl a nawet taniej i filmy tez za 10zl lub taniej mozna kupic (w hipermarketach sa cale kosze), ale takich gier czy filmow to juz sie nawet pirackich nie sciaga bo prawie nikt tego nie chce i nie rozwiazuje to problemu piractwa w zaden sposob...

Administrator
![]()
Albo flatout 2 za 30zl, przeciez to gry na najwyzszym poziomie
Polska produkcja Wiedzmin teraz jest za jakies 90zl. raz na jakis czas mozna dac tyle. Szkoda, ze mam sprzet juz stary
![]()
Mnie ogolnie gry raczej nie interesuja, ale sa takie ktore uwielbiam.
Zobacz ile kosztuje moja ulubiona gra w wersji na PC:
Link widoczny tylko dla zalogowanych
P.S.: zwroc uwage na zolty znaczek w dolnym prawym rogu pudelka
Caly zestaw komputerowy na ktorym da sie grac w te gre kosztuje mniej niz sama ta gra

Użytkownik
Użytkownik
![]()
Cena jest zazwyczaj ustalana w oparciu o podobne produkty i moj pomysl zapewne nigdy nie zostanie zrealizowany, ale gdyby tak wszyscy autorzy i wydawcy sie nad tym powaznie zastanowili to mogliby razem zmienic w ten sposob rzeczywistosc i niemal calkowicie zwalczyc piractwo powiekszajac tym samym swoje zyski, ale to bardzo futurystyczna wizja i jak pisalem jest to bardzo malo prawdopodobne aby sie urzeczywistnilo.pixel@minikomp.com

Administrator
![]()
albo fallout, mozna kupic za 10zl na allegro hehe. A ten RE 2 troche za drogi jak dla mnie
![]()
A ja mam RE 1, 2 i 3 piraty

Użytkownik
Użytkownik
![]()

Użytkownik
Moze tak bo widze ze nie czytasz tego co piszę
załóżmy ze wyprodukowałeś cos jak to sprzedaż sam? Zeby cos sprzedać musi byc podaż na to co za tym idzie cena jaka zarządasz za to moze byc 1 zl lub 10zl dla czego? Ale za nim toNastąpi musisz biznes plan zrobic strategi marketingowej a w tym wiąże sie od przeprowadzenia ankiet czy bedzie to komuś potrzebne az po media(uwierz duzo roboty jak i czasu poświęcenie)
A dla tego ze mozna odrobić straty które wydało sie na pośredników. Produkt przeważnie jest.Jest zawyzony od jego wyprodukowania i pośrednich wydatków ktora sa uwzględnione w biznes planie. To w skrócie sprzedaż na całego. A teraz sam sprzedajesz cos bez pośredników itd ile będziesz mial klientów? Jesli twoja sprzedaż jest ograniczona np do 30km.A tu moje pytanie nie musisz odpowiadac na nie, ile wydajesz na życie w ciągu miesiąca? Jesli więcej zarabiasz niz wydajesz na życie oddaj reszte pieniędzy potrzebującym lub swojemu pracodawcy:)
Użytkownik
![]()
To juz jest w rekach wydawcy a nie autora.
Wazny jest zysk, ale chyba nie do konca zrozumieles wszystko to co napisalem.
Nie ma co sie rozpisywac bo i tak pozostanie jak jest
pixel@minikomp.com
Użytkownik
SYMBIAN, UIQ and all Symbian and UIQ based marks and logos are trade marks of Symbian Limited. This website is not in any way endorsed or supported by Symbian Limited or UIQ Technology AB.
Administratorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników opublikowane na stronach serwisu.
© miniKOMP :)